Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sverige niger för Nato

Militärövningen ”Cold Response” genomförs den 18 februari till den 5 mars.

Annons

Det är en manöver med inbjudna marin-, flyg- och arméförband från NATO och Partnership for Peacestater. Övningsområdet sträcker sig från Atlanten i Nordnorge och in i Sverige och området kring Riksgränsen och Abisko.

Av 9 000 deltagande soldater bidrar Sverige med 1000. Det är första gången som delar av övningen genomförs på svensk mark. Den borgerliga regeringen har gett klartecken.

Hur ställer sig de röd-gröna till denna provokation? I det gemensamma skriftliga uttalandet om säkerhetspolitiken säjer man att ”Sverige ska inte tillåta övningar på svenskt territorium om inte syftet är kopplat till FNs internationella fredsoperationer.”

Ingen kan väl påstå att NATO: s förehavanden uppe i Norra Ishavet och Arktis och vid ryska gränsen har något med fred att göra.

I de röd-grönas manifest står också att ”vid övningar och militära besök till Sverige ska kärnvapen aldrig få medföras”. Har några sådana trovärdiga garantier getts?

Att borgerligheten i Sverige lagt sig platt för den aggressiva världspolisen NATO är ju sedan länge uppenbart. Den väntar bara på rätt läge att söka medlemskap och uppge alliansfriheten.

Det vore väl därför på sin plats att de rödgröna tar avstånd från svenskt deltagande i Cold Response.

Lars O. Nilsson, Luleå, Kick Leijnse, Östersund

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons