Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Struntprat om arenabygget

Annons

De borgerliga driver nu en kampanj mot byggandet av en ny idrottsanläggning på Stadsdel norr. Man kan tycka vad man vill om bygget och alternativen men när argumenten tryter blir kritiken osaklig.

Att den skulle ligga utanför staden är osann. 90 procent av kommunens invånare har mindre än 5 minuters promenad plus kollektivtrafik till anläggningen. Övriga har lika långt som till de borgerliga alternativen.

Att kalla anläggningen för en ishall för 3 000 personer stämmer inte. Den rymmer mycket mer än en hockeyrink med åskådarplatser och kommer att användas av och glädja betydligt fler.

Att pengarna skulle kunna användas till förbättringar inom kommunens kärnverksamheter stämmer inte heller.

Driftskostnaderna för dessa måste betalas via skatten varje år och om det är pengarna som fattas till dessa kan detta bara åtgärdas via en skattehöjning vilket inte är något som alliansen förespråkar.

Investeringar i idrottsanläggningar, liksom alla långsiktiga satsningar i infrastrukturen, ska däremot betalas av dem som kommer att använda dessa under alla de år de står till kommuninvånarnas förfogande och de har nytta av dem. Avvägningen om vad som blir bäst i framtiden är frågan där ingen har svaret i dag men där majoriteten beslutade efter att ha rådfrågat de som kommer att använda anläggningen.

Att gå till personangrepp mot olika kommunalråd för deras agerande i andra frågor än arenabygget stärker inte heller den borgerliga argumentationen. Det verkar snarare att deras företrädare skulle behöva den elementära lektionen i ekonomi som Per Jönsson rekommenderade majoritetens kommunalråd.

Jag efterlyser saklighet istället för partipolitiskt käbbel.

Kick Leijnse (V), Östersund

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons