Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Strömsund mörkar beslut

I Strömsunds kommun är demokratin ett minne blott. Försäljningar, resor, projekt utan redovisning mål och ekonomi, gynnande av enskilda företag. Detta har pågått vecka efter vecka, år efter år.

Annons

Urholkningen som började på allvar 1999, har efter det eskalerat i en hisnande fart. Man beslutar i små grupper av politiker och tjänstemän, man behagar inte delge eller informera ens de politiker som sitter i KS, Ksau, och många gånger informeras bara några dagar eller samma dag som möten hålls.

I dag finns endast ett parti, RD, som försöker föra ut sanningen till medborgarna. SKL, arbetsmiljöverket för fram kritiska synpunkter och fakta kring kommunala verksamheten och administrationen.

Förslag och idéer röstas ned utan tanke på de förbättringar de skulle medföra.

Omständigheterna blir inte till det bättre av den ovilja som visas från den samlade pressen som gång på gång inte tar in eller förhalar insändare, debattinlägg och nyhetstips som levereras. Önskemål inte bara från mig utan från många skulle medföra att kritiken mot de styrande i Ströms kommun skulle komma fram till väljare och medborgare på ett objektivt och relevant sätt.

De senaste i raden av övermaga beslut togs i lönndom och verkställdes vecka 4 -09, en resa till Irkutsk, medföljande: Karin Stierna, Lennart Oscarsson, Anneli Svensson samt förre kommunchefen P-O Eriksson, vilken avslutade sin anställning vid årsskiftet. Tajmingen är som vanligt illa vald, i en tid där cirka 150 varsel är lagda.

Ökande socialkostnader, tappade skatteintäkter i storleksordningen 6 miljoner, en ekonomi i fritt fall, en pensionsskuld på 416 miljoner 882 tusen kronor. När kommer vi som varnat att få tillfälle att ställa allt tillrätta, förmodligen inte förrän efter valet 2010.

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons