Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stoppa plågeriet i grishusen

/

Lagom till morgonkaffet visar Gomorron Sverige hur grisar i Danmark behandlas på en av de största exportörerna av griskött.

Annons

Det är Sveriges Radios Ekoredaktion som har varit på besök flera danska gårdar där grisarna blir offer i jakten efter billigt lött. Grisarna lever trångt i nedslitna och smutsiga stallar och de kämpar för det lilla utrymme det finns.

Många är de som försöker hålla huvudet högt, tillsynes för att slippa den klaustrofobiska känslan vi människor också får i trånga utrymmen.

På en annan gård står grisarna instängda i gallerförsedda boxar, de kan stå eller ligga men det finns inget utrymmer för att ens vända sig om. Suggor som ska föda flyttas till något större boxar där det extra utrymmet är till för kultingarna. Suggan är fortfarande låst till stående eller liggande position, majoriteten av suggorna ligger ner då vanvården har gjort att de inte längre kan stå, detta bidrar till mycket smärtsamma liggsår på bogen.

Det berättas också om att grisarna slås med hårda plaströr på väg till slakt för att skynda på processen och på så sätt minska kostnaderna. Av slagen får grisarna svåra skador långt in i musklerna.

Givetvis måste vi få stopp på djurplågeriet inom livsmedelsindustrin, välj därför vegetariska alternativ och stöd t.ex. Djurens rätt – Sveriges största djurrätt- och djurskyddsorganisation, i kampen för djurens rätt till ett naturligt sitt eget liv och välbefinnande.

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons