Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Statens måste ta sitt ansvar

Annons

Härom dagen protesterade de vårdanställda mot nedskärningar som Landstinget tvingas genomföra. Åtgärderna försämrar både kvalitén i vården och arbetsvillkoren för de anställda.

Effektiviseringar inom verksamheter som är personalintensiva kan inte ge lika stora fördelar som inom tillverkningsindustrin. Det märker vi själva i våra plånböcker när elektronik blir billigare och restaurangbesök blir dyrare. Om vi vill tillgodogöra oss den allt högre kvalitet som vårdpersonalen kan erbjuda oss måste vi vara beredda att finansiera den. Liksom vi är beredda att betala mera för körlektioner eller vid frisörbesök. Skillnaden är bara att vi betalar ur egen plånbok när vi konsumerar privata tjänster . Sjukvården betalar vi för via skatten som en sorts försäkring som fördelar tjänsterna efter behov och kostnaderna efter betalningsförmåga.

All personal inom den svenska vården, från städare till överläkare, är bland de högst kvalificerade i världen. Det vore skamligt om vi belönade dessa hängivna anställda med försämrade arbetsvillkor.

Vi vill inte höja vår redan höga Landstingsskatt men anser att staten måste ta sitt ansvar för en jämnare fördelning av vårdens kostnader.

Kick Leijnse (V)

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons