Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Spetskompetens mot råttor

Annons

En ny sorts råttfälla, spjutmaskiner, installeras i vissa avloppssystem. När en råtta passerar i avloppsröret fälls vassa spjut ner, råttan spetsas över rygg och nacke och spolas sedan vidare i avloppsvattnet.

20 procent av råttorna är fortfarande vid liv efter 45 sekunder. Det finns många ovärdiga sätt man kan dö på som råtta, men det här tar nog priset av ovärdighet.

Du spetsas av en maskin och efter det sköljs du bort i avloppsvatten och försvinner. Ingen behöver ens tänka på att du har dött.

Råttan har alltid levt tillsammans med oss människor. Råttan fanns troligen före människan här på jorden och kommer vara kvar när vi inte längre bor här. Det kommer inte dröja länge innan spjutmaskinen överlistas av råttorna. Det går inte att utrota råttor, men det går att leva tillsammans med dem på ett sätt som gör att både vi och de är lyckliga.

Problemen finns i områden där råttstammen växt sig stor, råttorna visar sig och människor blir rädda. Vad som behövs är att fastighetsägare sköter om sina fastigheter bättre, att vi alla tar det lite lugnt med att skräpa ner och att vi ger råttorna en plats där de får leva ostört.

Stör vi inte råttorna där de bor, till exempel genom att spetsa dem med spjutmaskiner, kommer inte heller de störa oss.

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons