Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sossarnas härskarteknik

Härskarteknik är ett begrepp som används i vissa sammanhang. Det handlar i korta drag om att förminska, förlöjliga, nonchalera och osynliggöra andra människor.

Annons

Jag kan inte undgå att återigen i en politisk diskussion undra om härskarteknikerna är något som följer socialdemokratiska politiker i modersmjölken?

Jag har nu tappat räkningen på hur många gånger och i hur många olika forum jag lagt märke till detta. Senast när jag hörde Jens Nilsson och en moderatpolitiker vid namn Pär diskuterade fängelsebygget i Torvalla. Vid flera tillfällen uttryckte sig Jens Nilsson i termer som ”men snälla Pär”...o s v. Personligen kan jag inte tycka att sådant hör hemma bland civiliserade människor, inte ens i en politisk debatt. Jag tror att många politiker, företrädesvis S-politiker skulle tjäna på att lägga mer krut på att föra fram sina politiska åsikter och ståndpunkter, och mindre på att göra ner och förlöjliga de som har en annan åsikt, inte alltid håller med. Om jag någon gång vacklat i att välja mellan S och något annat, kan jag säga att nu är jag helt säker. Jag vill inte ha en S-styrning, varken på riks- eller lokalnivå igen. Och det beror till stor del på många S-politikers avsaknad av, vad jag tycker, är schysst beteende.

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons