Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sossarna försöker skapa dimridåer gällande Gäddede HC

Vi vill å det bestämdaste invända mot Lennart Oscarssons, (S), oppositionsråd i Strömsunds kommun, förenklade förklaring till varför Socialdemokraterna säger nej till att bygga ny hälsocentral i Gäddede.

Annons

Detaljerna angående det ersättningssystem som ska fördela resurserna till länets hälsocentraler är inte färdigutrett och beslutas på landstingsfullmäktige först i november. Det är landstinget själv som helt och hållet har makten över den utformningen! Inte regeringen!

Lennart Oscarsson och Socialdemokraterna lägger ut dimridåer och har egentligen inte en aning om hur vårdvalsreformen och det nya ersättningssystemet kommer att påverka primärvården i länet. De ägnar sig åt att föra medborgarna bakom ljuset.

Om det nu är så att landstingets majoritet (S, V och MP) har för avsikt att föreslå ett ersättningssystem som missgynnar länets glesaste områden är det anmärkningsvärt. Det som i så fall är ännu märkligare är att Socialdemokraterna i Strömsund genom sin ledamot i landstingsstyrelse, tillika ordföranden i gemensamma nämnden ”Närvård Frostviken”, Bengt Bergqvist inte lyfter den diskussionen i landstingets förberedelser av nytt ersättningssystem.

Robert Uitto, landstingsstyrelsens ordförande, har vid ett flertal tillfällen vädrat sina farhågor om att valfrihetsreformer och vårdvalssystem endast gynnar tätorterna men sanningen är att han inte själv tydligt tagit fasta på sitt ansvar det vill säga att utforma en ersättningsmodell som motverkar detta!

Ansvaret för att det inte blir en ny hälsocentral i Gäddede bärs helt och hållet av Socialdemokraterna. Inte alliansregeringen.

J Lennart Oscarsson och Socialdemokraterna lägger ut dimridåer och har egentligen inte en aning om hur vårdvalsreformen och det nya ersättningssystemet kommer att påverka primärvården i länet. De ägnar sig åt att föra medborgarna bakom ljuset.

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons