Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Socialdemokraterna bör hoppa av politiken

Annons

Senaste fullmäktige i Ragunda kommun vissar hur bräckligt det är att vara i minoritetsstyre.

Nedläggningen av Borgvattnetskolan var ett beslut som togs i kommunstyrelsen 24 februari i ett led i detaljbudgeten. Alliansen med Stefan Nilsson i spetsen fick skolnedläggningen återremitterad till kommunstyrelsen vid fullmäktige 22 april. Kommunstyrelsens beslut blev detsamma som mötet i februari, den skulle läggas ner hösten 2009.

Alliansens och Vänsterns ledamöter var eniga i Stefan Nilssons yrkande, att Borgvattenskolan skulle vara kvar. Några ledamöter från dessa partier raljerade över hur en finansering av skolan kunde se ut, i mitt tycke verkar det som dessa partier har funnit varandra i känsliga budgetfrågor. Kan man bedriva undervisning när 50 procent av eleverna kommer från samma familj i all skolverksamhet. Min ståndpunkt är att skolverket bör få ett uppdrag från skolverksamheten i Ragunda kommun på hur dessa ser på den sociala- och pedagogiska situation för barnen i Borgvattnetskolan.

Ragunda arbetarkommuns styrelse bör fundera hur man skall agera över den situation som har blivit i fullmäktige. Min personliga synpunkt är att vi socialdemokrater bör ställa våra platser till förfogande på nästa fullmäktige.

Alliansen och Vänstern bör då kliva fram och ta sitt ansvar och bilda ett minoritetsstyre, detta på grund av att vi socialdemokrater inte längre har något stöd i fullmäktige i svåra och viktiga budgetfrågor.

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons