Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Slösa inte bort fängelsebygget!

Hoppet för ett fängelse i Verksmon lever!

Annons

Vad nu biogasanläggningar och fängelsebyggen har med varandra att göra.

Men vid statsminister Reinfeldts besök här i Östersund i veckan sa han beträffande det eventuella fängelsebygget att behovet av nya fängelseplatser är stort i Sverige på grund av den ökande grova kriminaliteten och att så snart ekonomin ordnat sig för kriminalvården så skulle byggandet av fängelser komma igång igen.

Så hoppet för ett Verksmofängelse lever alltså.

Enligt kriminalvårdens hemsida så behövs över 2000 nya fängelseplatser till år 2014 för att bland annat ersätta gamla 1800-tals cellfängelser så det är bara för politikerna att bevaka att Verksmobygget inte tappar sin förstaplats i kön för att få byggas. 155 miljoner i kostnader samt ett 33 fotbollsplaner stort hygge har gjorts klart i Verksmon.

Så nu ni politiker i Östersund låt nu inte Kriminalvårdsverket i Norrköping dribbla bort Verksmoanstalten från agendan för med säkerhet lobbar högröda kommunpolitiker i andra delar i Sverige nu friskt, exempelvis i Kriminalvårdens egen hemstad Norrköping, med att få dra igång egna nyprojekteringar för fängelsebyggen.

Så låt oss nu slippa se det sanslösa slösandet med skattepengar sätta igång igen när ekonomin ordnat upp sig för kriminalvården utan starta upp byggandet med det fängelsebygge som redan är klart projekteringsmässigt och det är Verksmon.

Realist 2010

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons