Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Släpp gasen – sätt foten på bromsen

/
  • Insändarskribenten tycker att många kör för fort vid övergångsställena. Foto: SCANPIX

Det är inte första gången det händer att jag nästan blir överkörd på ett av övergångsställena på Färjemansleden strax efter brofästet.

Annons

 Varje gång en bil svischar förbi mina fötter utan att föraren verkar se mig funderar jag över hur det skulle ha gått om det inte varit en fullvuxen person utan ett litet barn som provat att korsa gatan.

Jag förstår ju att jag måste stanna upp på hälften och titta mig för, även om bilisten i det närmaste körfältet stannat för att släppa fram mig. Men frågan är om ett ivrigt litet barn gör samma mogna bedömning av trafikläget? Jag syns ju också klart och tydligt där jag står, medan det lilla barnet kanske knappt når med näsan över motorhuven. På före detta I 5-området ligger ju nu en stor friskola, och varje morgon ska många barn i varierande åldrar passera Färjemansleden just när rusningstrafiken är som värst. Sätt foten på bromsen nästa gång. Nu har halkan infunnit sig dessutom, då blir bromssträckan längre.

Jag kör själv bil, och tycker nog att de flesta gångtrafikanter söker ögonkontakt innan de korsar gatan. Samarbete mellan bilister, gångtrafikanter och cyklister måste väl ändå vara det bästa?

I morse rann bägaren över hos mig, och jag tog faktiskt bilnumret på dig som satt i minibussen med den stora dekalen längs hela långsidan, och om polisen varit på plats hade du garanterat fått kliva ur bilen, lämna över ditt körkort och fortsatt till fots du också.

Både du och jag hade tur i morse, särskilt jag. Så du man bakom ratten på UJM ... lätta på gasen i morgon, och ta dig en repetitionstitt i körkortsboken. Gör det för allas skull.

Lena

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons