Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skyll inte på alliansen

Socialdemokraterna AnnSofie Andersson och Marie Nordén ondgör sig över att den borgerliga regeringen lagt ner hundratals statliga arbetstillfällen.

Annons

Jag ifrågasätter det socialdemokratiska minnet, eller så kör de helt enkelt med en desperat lögn i detta valår. Låt mig presentera lite historik för att friska upp minnet.

Under den dåvarande borgerliga regeringen planerades det att utöka antalet platser på häktet i Östersund eftersom antalet platser bedömdes för få, det var ständigt överbelagt. Något som varken gagnade personalen eller de intagna. Den borgerliga justitieministern var också på besök och förhörde sig om situationen.

Sedan blev det val och vårt land fick en socialdemokratisk regering. Den nytillträdda justitieministern Laila Freivalds kom på besök till häktet. Och vips, så lades häktet ner. Det behövdes inte längre och så måste kriminalvården spara pengar. Så går vi då över till försvaret. Regeringen Persson kom till den slutsatsen att Sverige inte längre behövde hela sitt försvar. (S)-regeringen bestämde då att samtliga regementen i Östersund skulle läggas ner. Beslutet att lägga ner våra regementen togs dessutom med de jämtländska socialdemokratiska riksdagsmännens bifall. Så sluta skylla på att Alliansregeringen tar bort statliga jobb. Det var det ju ni själva som gjorde. Sen tvångskommenderade ni människor att flytta med sina jobb eller gå ut i arbetslöshet.

Sopa rent framför egen dörr innan ni kritiserar Alliansregeringen!

Fd häktesanställd

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons