Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skyll inte långbänken på mig

Annons

Länstidningens rapportering från Strömsunds kommunfullmäktige den 23 februari gällande ärendehanteringen kring policy för representation och gåvor är felaktig. Reportern skriver att det är jag som förorsakat att ärendet blivet en riktig ”långbänk” vilket jag bestämt förnekar.

Så här ligger det till: Den 11 januari 2008 väcktes motionen - och först efter ett drygt års utredande och avslag i kommunstyrelsen lyftes ärendet i kommunfullmäktige den 25 februari 2009 som då biföll motionen – att en ny policy skulle tas fram.

Den 16 december 2010 presenterades ett förslag till policy i kommunfullmäktige som inte tog hänsyn till likställighetsprincipen som var motionens syfte - vilket kändes helt absurt. Jag yrkade då på ändringar i texten med stöd av fullmäktigebeslut från den 25 februari 2009. Gudrun Hansson (S) yrkade att ärendet skulle återremitteras - och Karin Stierna (C) yrkade att ärendet ska återredovisas till kommunfullmäktige den 23 februari 2011. Ärendehanteringen tog drygt två år – och det beror inte på mig.

Hans Wessén (M)

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons