Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skrik på hjälp från Gaza

Annons

Skriken om hjälp hörs från Gaza. De senaste 14 dagar har den Israeliska arméns angrepp spridit död och förintelse i världens största fängelse. En och en halv miljon människor sitter inspärrade på Gaza området och kan varken fly eller försvara sig. Med materiell överlägsenhet bombar Israeliskt flyg urskillningslöst civila mål.

Den mångåriga blockadens brist på mediciner, rent vatten och mat orsakade tusentals människors död. Nu samlas liken och skadade kroppar av civila, kvinnor, barn och gamla på de underbemannade sjukhusen, som saknar utrustning och mediciner.

Följande skrik på hjälp kom via SMS till omvärlden från en norsk läkare som arbetar i Gaza:

Hur kan Israel försvara sina barbariska krigsmetoder?

Vi kan se bilderna på TV, höra offrens skrik om hjälp, läsa i tidningarna om hur maktlösa fredsmäklare reser och talar. Men vi är inte maktlösa, vi kan säga ifrån, vi kan säga ”Nu får det vara nog”

Vi vill ansluta oss till de uttalanden som fördömer staten Israel som en stat grundat på den rasistiska sionistiska ideologin. Den som har som mål att, med stöd av fundamentalistiska kristna grupperingar, bilda en renrasig stat i hela det palestinska området.

Säg ifrån på lördag på Stjärntorget vid Filmstaden!

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons