Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skotervett och brist på föräldraansvar i Odensala

Inför denna vinter har skoterklubben lagt ned massor av arbete och resurser, för att tydligt markera skoterledens sträckning över Odensala Sportfält.

Annons

Trots det finns det personer som anser att de inte behöver bry sig om vare sig lagar eller visa respekt för klubbens arbete. Man passerar förbudsskyltar på endast någon meters avstånd. Om vi har personer som har så dålig syn att man inte ser skyltarna så är det oerhört allvarligt. Dessa personer struntar också fullständigt i det arbete som läggs ned på vårt unika Sportfält, för att underhålla gräsplanerna där.

Jag efterlyser ett föräldraansvar. Jag utgår nämligen från att, detta rör sig om minderåriga utan förarbevis. Vad man kanske inte vet är att de nya regler som började gälla i fjol , ger polisen betydligt större möjligheter att ingripa mot förseelser av det här slaget. Exempelvis kan en vårdnadshavare själv få sitt körkort indraget, om det visar sig att man medvetet låter minderåriga köra snöskoter.

De som tagit förarbevis vet att detta område är ett regleringsområde och att, all körning utanför den markerade leden är förbjuden. Dessutom råder 30 km/tim från Storsjön och upp till viadukten under E 14. Bestämmelserna kring hastighet är exakt desamma för snöskoter som för alla andra fordon. Att köra mer än 50 km/tim på detta område ger polisen skyldighet att omhänderta körkortet eller förarbeviset, direkt på plats.

Jag uppmanar nu alla andra skoteråkare att hjälpa till, så att vi får stopp på de här förstörarna. Sportfältet är ett så känsligt område både fysiskt och mentalt. Vi retar väldigt många om vi inte följer reglerna där. Om vi hjälps åt, så kanske vi får behålla möjligheten att åka snöskoter så pass fritt som vi ändå får göra.

Janne Sund, ordf Östersunds Snöskoterklubb

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons