Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skoteråkarna förstör fjällen

”Skoterfolket rasar mot landshövdingen”, stod det med stora rubriker häromdagen i tidningen. Landshövdingen hade vågat säga att terrängkörningslagen måste skrivas om. Något som våra politiker säkert förstår, men aldrig vill ta upp på dagordningen.

Annons

Skoterfolkets propaganda, att några få busåkare förstör för flertalet laglydiga skoterägare, är en taktik som hela tiden framförs. Nu är det tyvärr inte så. Vi som bor i snöriket behöver bara lyssna och titta oss omkring , så får vi uppleva en laglöshet, som knappast förekommer någon annanstans.

Några exempel: Skotrar kör på gator och vägar i samhällen, Regestreringsskyltarna är ofta placerade så de inte skall synas, på sjöar och lättkörda ytor håller man inte hastighetsbegränsningarna, I för-budsområden med bara leder, är varje kulle eller myr bredvid leden sönderkörd, i andra regleringsområden finns raviner och fjällsluttningar som hela vintern uppsöks av leklystna marodörer trots att det är olagligt.

Trimpipor hörs allt oftare, det finns områden i oreglerade fjäll under turist-säsong, där varenda kva-dratmeter har spår efter skotrar. Nedskräpning med kastade ölburkar och hela soppåsar är inte ovanligt, men det är tyvärr en sanning överallt i vår välfärd. Naturen inte undantaget. Att terrängkörningslagen måste göras om är självklart, framförallt nu när också fyrhjulingarna används i allt högre utsträckning till nöjesåkning. Myrlandskapen är på sina håll fårade av dessa fordon. Det syns mycket väl när man sitter på hög höjd och tittar ner över dem. Till sist förbudsområden är till för att bevara växt- och djurliv till kommande generationer, det tycks många skoteråkare inte förstå.

Bra Britt Bohlin att du tänker ta tag i de här frågorna, innan det är för sent.

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons