Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sköt dig själv...

Annons

Varför är det så mycket egoism i dagens samhälle? Konstig fråga. Vad jag menar är, titta hur egoismen sprider ut sig över vårt land och över hela världen. Det finns människor som tycker att de är så mycket mer värda, att man kan trampa på andra. Ta till exempel Moderaternas eller Centerns politik som varnande exempel: Straffa dem som ligger, så att du själv kan tjäna en krona. Ett bra exempel är reglerna kring sjuka och arbetslösa. Hur kan man bara komma på tanken att instifta de lagar som nu gäller kring detta? Jo det är för det första att man är så rädd om sin egen profit, och för det andra struntar i hur andra människor har det. Huvudsaken att man tjänar mycket pengar själv.

Sköt dig själv och skit i andra. Är det så här vi vill ha det? Detta är typisk moderat politik. Hur kan ni rösta på sådant? Det måste ju bero på att man är en stor egoist. Det finns en kategori som arbetar i detta samhälle till skillnad från er politiker, som tycker att vi som arbetar ska bete oss på visst sätt medan ni som sitter på höga poster beter er på ett annat sätt. Snacka om dubbel moral.

Är det inte dags att vi gör uppror mot detta, eller ska vi bete oss typiskt svenskt och bara finna oss i vad andra beslutar åt oss. Pensionsavtal, arbetsrätt, socialt  nätverk, sjukförsäkting med mera. Allt detta vill dessa högerkrafter att vi ska anamma för att dessa individer ska tjäna pengar Nu är det dags att vi vaknar till. Låt inte sådana som Reinfeldt få styra oss.

Rune

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons