Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skolavslutning – inte religion

/
  • Det är väl bra att kyrkan kan användas till något annat också, än bara till allt för lite besökta gudstjänster, tycker Ulla-Britt Sunding. Foto: Håkan Degselius

Skolavslutning i kyrkan har inget med religion att göra. Det är av utrymmesskäl man valt kyrkan så att föräldrar, syskon, mor- och farföräldrar, alla som vill ska kunna få vara med och se och höra barnen som uppträder.

Annons

Det är ju högtidligt med alla dessa förväntansfulla barn inför lovet och höra dem spela, sjunga och få visa vad de lärt sig under terminen, vanliga sånger och julsånger som de skulle ha sjungit, samma var de skulle ha varit.

Då är det väl roligare att få vara i en fin lokal än, som någon sa, i en ful och unken gympasal och i en lokal där alla får sitta och det är lättare att hålla små barn lugna.

Jag tror inte att det finns något barn som denna dag sitter i kyrkan och funderar på religion, när det är så mycket roligt som händer och förhoppningsvis ska hända.

Nää, det är någon sur vuxen som alltid försöker hitta något att reta sig på. Det är väl bra att kyrkan kan användas till något annat också, än bara till allt för lite besökta gudstjänster. Att fira en familjehögtid i kyrkan som terminsavslutning, det är väl fint, och ingen präst är med.

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons