Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skolan ska vara neutral

Återigen har frågan om skolavslutningen kan ske i kyrkan kommit på tapeten. Visst kan skolavslutningen hållas i en kyrka, en moské eller en synagoga.

Annons

Men även om den hålls i en kyrklig lokal ska inte religionen prägla skolavslutningen. Det är inte bara de som har en annan religion som tar avstånd från utpräglade religiösa inslag i skolavslutningen. Det är även de som tycker att utbildningen i våra skolor ska förhålla sig neutral till olika religiösa eller ateistiska uppfattningar.

De som påstår att det bara är invandrare med en annan religion som är emot religiösa inslag i våra skolavslutningar gör sig faktiskt skyldiga till främlingsfientlighet genom att utpeka en viss grupp. Det är inte lokalen som är avgörande det är innehållet i programmet, sen är det upp till kyrkan att bestämma om de vill ställa sina lokaler till förfogande för en skolavslutning som tillfredsställer alla. Ingen ska påtvingas andras seder, alla ska ha rätt till sina seder såtillvida de inte strider mot svensk lag. Barnens rätt till frihet och likaberättigande ska även gälla i kyrkans lokaler, rätten att ha seder gäller alla, inte bara troende kristna.

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons