Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skatteverket stal mina 8500 kronor

Annons

Öppet brev till skattemyndigheten: Jag avslutar nu mina försök att få reseavdrag mellan bostaden och min dåvarande arbetsplats hos Samhall AB 2006.

Jag känner i detta fall avsky mot alla myndigheter som med hjälp av lögner har bestulit mig på 8 490 kronor.

Det heter att vi lever i ett rättssamhälle där alla ska känna trygghet. Detta kan jag efter alla turer intyga är fullkomligt fel. Den enda sanning som finns är vad myndigheter och domstolar fastställer som sanning. Jag kan genom intyg från Samhalls lönekontor bevisa att jag under 2006 arbetade 222 dagar.

För att detta skulle vara möjligt var jag tvungen att använda min bil, något som alla myndigheter nu har beslutat är en ren lögn från min sida. Skattemyndigheten har fastställt att jag endast kan ha brukat bilen i 157 dagar. Så jag har enligt dem varit falskt instämplad på min arbetsplats i 65 dagar, då jag ej befunnit mig på arbetsplatsen. Men ändå uppburit lön.

Jag hoppas att alla myndigheter som varit involverade i denna historia känner en stor tillfreställse att ha lyckats köra över en skattebetalare och bestulit mig på ett avdrag som riksdagen beslutat att jag har rätt att göra.

Alf Lysén

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons