Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skatterna nödvändiga för alla

Annons

Välfärd är fint på alla sätt, eller rättare sagt var. Nu börjar den bli en fornlämning, även om politiker försöker klamra sig fast vid den och tro att de får fler röster bara de säger ordet välfärd. Alliansen har sänkt skatter å det vildaste de senaste åren. Vad tror politiker och andra skattefientliga människor att det är som finansierat skola, sjukvård, äldrevård, sjukvård med mera, med mera?

Jag vet att det finns många människor som får något svart i ögonen så fort ordet skatt nämns. Men jag kan ge mig den på att om samma människa kommer in på sjukhus, drabbad av cancer så tackar han nog någon att det finns skatter som gör att han inte behöver betala 1 mille för sin canceroperation.

Jag inbillar mig också att denne skattehatare mår bättre av att alla är med och betalar hans barns utbildning istället för att han själv skulle få betala 100 000 per år och barn i skolavgifter.

Jag tror säkert också att de som arbetar skrattar högt av lycka när de, på grund av skattesänkningar, får mer över i plånboken.

Men tänk lite längre. Fortsätter alliansen sänka skatter i denna takt så får vi snart betala de 100 000 kronorna per barn och år för att de ska få en utbildning. Vi kommer att få betala miljonen för vår canceroperation och vi kommer att få betala allt som i dag finansieras av skatterna.

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons