Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skänk en tanke även till alla katter

/
  • Katten behöver komma in och värma sig när kylan fortsätter hålla i sig.   Foto: Scanpix

Annons

Det de allra flesta av oss förknippar med ett gott nytt år är samvaro, mat och värme, så det är vad jag verkligen vill tillönska alla. Då menar jag inte bara människor, utan skänk en tanke även till alla katter!

Alltför många anser att katter är vilda och ska klara sig själva ute, både när det gäller mat och värme, men det är faktiskt helt fel. Katterna togs i människors vård, när de ”domesticerades”, redan för 4 000 år sedan i Egypten. Sedan dess har tamkattens alla olika raser utvecklats till sociala varelser, som inte har förmågan att själva förse sig med föda. Särskilt inte under vinterhalvåret, då de dessutom tvingas kämpa sig fram i snö och kyla. Alltför många katter, särskilt ungar och honor som just fött, dukar under av kyla och näringsbrist, för att nu inte nämna i trafiken.

Snälla ni som äger katter låt dem få komma in åtminstone nu när det är så kallt, ge dem den mat de behöver, veterinärvård och se till att kastrera de katter som inte används till uppfödning och särskilt de som springer ute.

Jag ber er att åtminstone så här i vintertid tänka på hur katter som förfryser tassar och öron lider. 

MalinMatilda A-berg, Östersund

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons