Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skandalös utfrågning

Annons

Radio P1 har hållit utfrågningar varje morgon med toppkandidater till EU-parlamentet. Efter varje utfrågning kommenterar två journalister vad som sagts under intervjun. De journalister som har valts har varit någorlunda objektiva och i många fall partivänner med de utfrågade. Men den 3 juni var det dags för Sören Wibe, partiledare för Junilistan, att intervjuas. Wibe kommenterades bland annat av Eric Sundström, chef för socialdemokraternas egen interna partitidning Aktuellt i Politiken och socialdemokratisk politiker.

Sundström menade att i princip allt Junilistan gjort och sagt har varit fel. En EU-kritiker borde istället rösta på Marita Ulvskog, socialdemokraternas främsta kandidat, enligt Sundström. Denne man, anställd av det socialdemokratiska partiet, fick alltså oemotsagd uppträda som expert med egen propaganda. Det hela blev så ensidigt att radiojournalisten Herman Meltzer såg sig tvungen att avbryta Eric Sandström och påpeka att vad han höll på med var rena spekulationer.

Skandal säger jag! Sveriges Radio skall vara ett opartiskt media.  Junilistan får inte delta i debatten på samma villkor som andra. Det faktum att Junilistan inte heller varit med i Agenda (något samtliga riksdagspartier och småpartierna har varit) understryker detta. Förfarandet strider helt mot den opartiskhet som public service skall måna om. Skamligt helt enkelt.

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons