Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skamligt mot de äldre i Krokom

Annons

Öppet brev till kommunfullmäktige i Krokom, Jämtlands län: Matupprorethar uppmärksammat ett reportage i Länstidningen i Östersund den 6 februari 2009, om undermålig mat till äldre.

Rubriken löd: Tina kräver bättre mat till pensionärer i Krokom.

Matupproret är ett landsomfattande uppror mot nedrustningen av vår dagliga föda.

Alltför ofta får vi konstatera att maten till äldre, inom kommunal äldreomsorg, varken är energiriktig eller aptitretande. Reportaget visar på de vilseledande matmenyerna med igenkännande namn: paltbröd med vitsås och fläsk (som var en rörig gegga) – köttbullar med stuvade makaroner (som var en klistrig stuvning) – köttfärsgratäng (som mest liknade en soppa).

Kökschefen berättar att maten till varje pensionär, inklusive frukost, lunch, middag och mellanmål inte får kosta mer än 43 kronor och 86 öre. De äldre får dock betala 93 kronor per person. Mellanskillnaden på 49 kronor går enligt en tjänsteman LT talat med till personal och tillagning.

Matupproret vill härmed se en förbättring av matfrågan till de äldre i Krokom. Att sälja ut de äldre till lägstbjudande i matfrågan är en skam för Sveriges kommunalpolitik.

Kopia på detta Öppna brev skickas dels till Sveriges riksdag och dels till regeringen.

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons