Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ska vi sälja ut Sverige?

/

Annons

Jag har funderat en del kring Saab. Är det så här det blir med företag som sålts ut i den globala marknadsekonomins tecken? Det skulle ju bli så bra, höga potentater (politiker och ekonomer) har ju talat om att det bästa för Sverige är att sälja ut våra företag till stora multinationella företag.

Senast vi hörde det var ju för någon månad sen när Vin & Sprit såldes ut till franska ägare. Pengar till statskassan, jobben kvar i Sverige och privata aktieägare skulle plocka hem fina utdelningar på vinsten, inga moln i horisonten.

Det hjälper nog inte vad än alliansen kommer med förbud till slut, det är kört för Saab i Trollhättan. Jo förresten utbilda arbetarna till att arbeta 12–13 timmar per dag 6 dagar i veckan, att sänka lönen 50–60 procent, helst lite till, att glömma det dumma påfundet semester, att betala sociala avgifter själva, att låta bara en i varje hushåll arbeta och framför allt att lära arbetarna den elementära artigheten att buga för överheten som man fick göra på 1930–40 talet.

Då kanske Saab, och andra utlandsägda svenska företag kan räddas kvar och inte läggas ner eller flyttas till låglöneländer. Men vad säger facket? Ingen fara, LO- ledningen har lika bra betalt som höga företagsledare i den privata sektorn och offentliga sektorn för den delen. Man kan aldrig få mätta hundar att jaga.

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons