Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sjuka statliga vd-löner

De statliga vd-lönerna har ökat med i snitt 36 procent sedan 2004. De vanliga statsanställdas löner har under samma tid ökat med 15 procent.

Annons

SJ:s och Vattenfalls vd-löner steg med 66 procent under samma tid. I procent låter det kanske inte så illa. Men tänk på en sak. Det är en jäkla skillnad på 15 procent på kanske 25000 och 36 procent på 250000. Då blir det genast mindre trevligt att se. Frågan är om det är riktigt klokt av de styrande eller om det nästan gränsar till förskingring.

Samtidigt som det betalas ut såna här belopp så blir vanliga arbetare uppsagda av besparingskäl – vadå besparing? Det finns inte pengar till de sjuka. Men till sjuka ersättningar finns det tydligen hur mycket som helst. Vi kan dessutom titta på Vattenfalls vdw som hade en månadslön på ca 1 miljon. Var han verkligen värd de pengarna och är det bara han som ska gå? De som utsåg honom och beviljade hans lön är ju lika skyldiga. Nu snackas det om Maud Olofssons roll i det hela. Men resten av regeringen då? Även oppositionen har ett ansvar i det här. Glöm inte det. Och då det gäller statliga löner och ersättningar så är det väl alla våra folkvaldas ansvar att det inte blir så här.

Micke

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons