Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sjuk jakt på sjuka!

Jag tänker för mig själv att Sverige är ett bra land för de flesta att leva i.

Annons

Vi betalar skatt som ska se till att barnen får gå i skola, och vi har billig sjukvård med mera.

Man kan tro att Sverige tar hand om sina invånare, dock finns det en grupp som Sverige inte ser. Eller jo, Sverige ser dem, Sverige jagar dem.

Men jag tror inte att Sverige ser dem så som de behöver bli sedda. Jag talar om alla långtids sjuka. Jag skulle gärna vilja veta varför man inte får vara sjuk? Varför ska dessa stackare jagas med blåslampa för att de måste jobba? Till varje pris! Visst finns det säkert en och annan fuskare. Men jag tror inte att det är så många av dem som är sjuka som verkligen vill vara det. De vill självklart vara friska som alla andra!

Istället för att jaga dessa sjuka personer föreslår jag en sak: Låt de sjuka vara sjuka och ge dem hjälp istället! Reabilitera dem, ge dem tid och låt de som kan jobba, jobba så mycket de orkar och kan, ge resten av jobben till ungdomar istället.

Jag tror att Sverige är ett alldeles för friskt land, och det är väl bra på alla sätt utom ett. Friska Sverige saknar sympati och förståelse. Alla de som sitter och bestämmer vad som ska hände med sjuka kan aldrig ha varit sjuka själva, jag tror inte ens att de vet vad ordet sjuk innebär, dessa personer kan aldrig ha haft ont. De kan aldrig ha legat sömnlösa för att smärta gjorde det omöjligt att sova.

Jag dömer inte de sjuka, jag dömer dem som inte förstår vad att vara sjuk innebär.

Jag önskar att vi kan sluta sparka på de som redan ligger ner, ge dem en hjälpande hand istället.

Erika

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons