Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Självklarhet med arbetskläder

Det borde vara en självklarhet med betalda arbetskläder i jobb där det ingår att smutsas ned. Men det tycker inte den rödgröna majoriteten i barn- och utbildningsnämnden i Östersund kommun.

Annons

I morgon kommer nämnden att fatta beslut i ärendet och majoriteten bestående av s, v och mp föreslår att förskolepersonalen inte skall få betalda arbetskläder.

I Östersund fungerar det som i de flesta kommuner i Sverige. Personalen inom den kvinnodominerade barnomsorgen betalar sina kläder själva, medan de mansdominerade tekniska förvaltningarna ofta har betalda arbetskläder. Hur rimmar detta med kommunens olika policys beträffande jämställdhet? Som ett exempel kan nämnas de personalpolitiska inriktningsmålen för 2009 som kommunstyrelsen fastställde 11 mars ifjol. Där det bland annat står: ”Östersunds kommun har jämställda arbetsplatser där kvinnor och män värderas lika och ges samma möjligheter till goda arbets- och anställningsvillkor”. Tydligen är detta bara tomma ord.

Vi inom Allians för Östersund inser att denna könsskillnad är orimlig. Därför har vi också i vårt budgetalternativ prioriterat pengar till betalda arbetskläder och vi vill att detta skall bli verklighet under 2009. Dock är det stor risk att vi inom Alliansen i barn- och utbildningsnämnden kommer att bli nedröstade i morgon och förskolepersonalen får fortsätta att arbeta utan betalda arbetskläder. Men vi ger oss inte. I augusti i fjol lämnade vi in en motion till kommunfullmäktige om betalda arbetskläder och den har ännu inte blivit behandlad – och då får vi en ny chans att försöka få den rödgröna majoriteten på bättre tankar.

 

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons