Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Service ett minne blott i nya Sverige

Annons

Det behövs en kurs i svenska. Betydelsen av svåra ord som empati, service, hjälpsamhet liksom solidaritet och demokrati måste klarläggas. Sunt förnuft är ett annat begrepp som behöver installeras på nytt i folk hjärnor. Ja inte de småpotatisar som samhället i stort består av, nej då, vi minns vad det betyder. Däremot har vi lite problem med ordet bonus. Det vilar på högre ”välutbildades” nivå.

Det pratas så mycket om bonus. Folk får miljontals kronor i bonus, men vad betyder det egentligen? Har dom slitit väldigt ont, räddat liv eller vad ? Kanske till och med chefat på systembolaget.

Talte just med en änka som sedan hon blev ensam är – just ensam. Bortglömd. Goda vänner, kamrater puts väck. Änkan har ingen bil men en bra bit till affären. En bilburen väninna gav henne nyss det glada beskedet att ”nu ere vår, då kan du ta cykeln till affärn, och du slipper bära så mycket”. Inte erbjuder hon ”ska du med till affären eller behöver du något från affären?”

Förr hjälptes man åt av födsel och ohejdad vana. Man umgicks, tog en kopp kaffe hos varandra, så man kanske aldrig behövde använda ordet empati. Det var självskrivet. Service det fanns också i det gamla goda Sverige. Ett minne blott.

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons