Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Se till Strömsunds bästa

Hur ser de sanna ekonomiska siffrorna ut för Strömsunds kommun? Ej de friserade.

Annons

För några månader sedan meddelade kommunalrådet att kommunen hade ett överskott på 23 miljoner. För någon vecka sedan larmades i tidningarna om att det fattades 22 miljoner och att nu skulle samtliga stenar vändas. I hopp om om att hitta vad?

Maten till våra pensionärer inhandlas från Sala och subventioneras med 15 kr/portion - detta beroende på kommunens ”goda” ekonomi? Jag besökte den 2 juni ett stormöte som Rättvis Demokrati arrangerade och inbjuden föredragare var Camilla Sparring, från Svärdsjö i Dalarna, som startade Matupproret. Ett välbesökt och intressant möte.

Camilla Sparring redovisade mat med äkta råvaror till en näringsriktig portion till en kostnad av 8 kr/portion. Den totala kostnaden för konsumenten blev 28 kr/portion.

Frågor till de styrande i Strömsunds kommun:

Är inte dagens pensionärer värda en näringsrik och fullvärdig kost?

Skall hela Sverige leva?

Får vi ett öppet landskap, en levande landsbygd och en attraktiv kommun genom att öka koldioxidutsläppet, reducera arbetstillfällena samt en industriproducerad ”matdosa” spetsad med icke önskvärda tillsatser?

 Jag är övertygad om att de flesta i valmanskåren i kommunen vill veta.

Vid en frågestund vid kommunstyrelsens sammanträde den 25 febr 2009, då gräsrötterna fick komma till tals, framförde jag förslaget att politikerna borde bortse från sin politiska hemvist och i stället arbeta gemensamt för kommunens bästa.

Sett från varje sida sett bör vår hembygd vara nummer ett?

 

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons