Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Se över skolan i Frostviken

Annons

Nu är det nog. Våra barn verkar i en miljö som ingen straffånge skulle acceptera. Frostvikens skola är alldeles för stor och ödslig. Den är i stort behov av renovering och anpassning till dagens elevantal och dagens pedagogiska arbetssätt.

Men den är mörk, oändligt ödslig och det är låsta dörrar överallt. Det som går sönder lagas inte. Rektorn har som sin största uppgift att hålla budgeten. Det betyder att allt kostar för mycket pengar – lärare och elever har slutat att komma med idéer. Alla försök till kreativa lösningar, utflykter teater, musik – det roliga möts med ett bestämt: ”Vi har inga pengar, det är politikernas fel.”

Vilken stämning blir det i en sådan skola tror ni? Efter jul verkar det som att luften gått ur många av eleverna; de sitter på bänkar i korridorerna på rasterna, de släpar sig till lektionerna, vissa somnar. De kan omöjligt bli inspirerade att lära i denna torftiga miljö.

Lärarna gör nog så gott de kan, men hur ska de orka hålla ångan uppe. Pengar är sökta och beviljade till renovering av skolan, men varje år dyker något annat upp i kommunen som går före. Nu är vi på krigsstigen detta är fullständigt emot FN: s barnkonvention för barnens rättigheter. Är det så här dåligt ställt i alla skolor i Strömsunds kommun eller är den här sämst?

Vi kräver att denna skola genast blir föremål för översyn av ansvariga i kommunen genast.

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons