Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Se helheten i EU

Annons

EU fortsätter att aggressivt angripa rörligheten på internet, arbetsrätten och den offentliga välfärden. Det ser illa ut på nästan alla fronter. Demokratiskt sett kan det såklart bli ännu värre.

Få röstande och en närmast orubblig mitten-högermajoritet i EU-parlamentet bäddar för missnöjes- och enfrågepartier. Vi har exempelvis partier som bara tar ställning i jämställdhetsfrågor eller som bara tar ställning i frågor om kultur och personlig integritet på nätet.

Om enfrågepartierna får representera Sverige i EU blir det ännu svårare att utkräva ansvar och föra ner politiken till sin rätta nivå. Då får vi nämligen parlamentariker som agerar aktivt i ett litet antal frågor, men som i andra beslutssituationer kan agera och rösta hur som helst – eller inte alls.

Då får EU-vurmarna precis som de vill; ett EU där det mesta slinker igenom utan granskning och ett fåtal symbolfrågor tar upp hela EU-debatten.

Därför måste vi, när vi röstar den 7 juni, se till mer än en fråga – utan att för den skull tappa kritiken mot hur EU utvecklas. 

Som tur är har vänsterpartiet i de viktigaste frågorna ett gediget ”track record”. Våra representanter jobbar stenhårt mot övervakning och begränsning av internet, och för arbetsrätt, gemensam välfärd, miljö och jämställdhet.

Jag väljer en vänsterpartist som riktar udden mot EU-eliten och har ryggrad nog att stå upp för den lilla människan.

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons