Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Satsa på Vinterpalatset

Annons

Efter drygt 20 år med en provisorisk ishall är det glädjande att det äntligen händer saker beträffande nya ytor för inomhusaktiviteter på is.

Flera alternativ skall utredas och vid något av dessa kommer vi sannolikt att ha en ny aktivitetshall. Det anmärkningsvärda i sammanhanget är att kommunstyrelsen ratat det av alternativen som i mina ögon på flera vis är det bästa, nämligen Vinterpalatset på Campus.

För det första skulle ett vinterpalats på Campus innebära sparade skattepengar genom samverkan med flera olika huvudmän. Ett annat starkt skäl för vinterpalats på Campus är det centrala läget och möjligheten för skolungdomar att gå till och från anläggningen, inte minst intressant med tanke på ett framtida samordnat gymnasiecampus.

Vinterpalatset inrymmer fler möjligheter till aktiviteter än enbart skridsko och ishockey, här finns enligt ritningarna möjlighet till i stort sätt samtliga vinteridrotter. Nej. tänk om och utred även Campus alternativet ordentligt.

Låt en rättvis utredning spegla även detta alternativ och om det visar sig vara det bästa alternativet låt oss då lyfta de pengar vi sparar och satsa dem på en utbyggnad av Sporthallen.

Pär Löfstrand (FP), Östersund

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons