Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Satsa på Frösö Äventyrsanläggning

Frösö Äventyrsanläggning – denna förnämliga anläggning precis intill slalombacken – har byggts upp under en tioårsperiod och burits upp av några starka eldsjälar.

Annons

Stora summor har satsats av allmänna medel. Totalt är säkert flera miljoner kronor investerade i  projektet  under denna tid. Och nu då – nu står den bara där, helt oanvänd.  Man blir förundrad och förbannad över kommunal företagsamhet, eller jag menar brist på sådan.

Jag kan acceptera att ekonomin inte tillåter sådana här extravaganser och  att kommunen vill göra sig av med anläggningen, men att inte göra det innan sommaren är obegripligt. Det är ju under sommarhalvåret som de huvudsakliga inkomsterna tjänas in. Intresset är självklart mycket större inför säsongen än efter den.  Typisk kommunal klantighet i affärskunskap.

Sen kan man ju ifrågasätta den kommunala långsiktigheten i sådana här projekt.  Varje år har man läst viket jobb dom gjort och så många ”besvärliga ungar” dom hjälpt så att ungarna inte åkt ner i ”dyn” och anträtt en ”dålig bana ” i livet. Varje unge man ”räddar” lär spara hundratusentals kronor åt samhället.  Har ungarna försvunnit nu, eller var det ingen bra metod att ”få in dom i ledet” eller är det bara att nya kvastar sopar bäst. Det är ju en ny ordförande i den kommunala nämnden som hanterar frågan.

Som stadsbo/kommunmedlem känns det kymigt att detta förnämliga besöksmål för yngre och modiga äldre nu står tomt och öde.

Besöksstaden Östersund skulle tjänat på att ha anläggningen i drift.  Att som nu med stora vägskyltar visa till Frösö äventyrsanläggning och få besökare att konstatera att den finns men är stängd är ingen turistisk hit.

JMan blir förundrad och förbannad över kommunal företagsamhet, eller jag menar brist på sådan.

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons