Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Samtidigt i Grönköping

Annons

Här i Grönköping har landstingsfullmäktige varit samlat för att ta ställning till den motion, som Kristoffer Moderato lagt fram om EU-stöd under tre år för att erbjuda nvånarna i västra Härjedalen sjukvård på nära håll i Norge.

De rödgröna i fullmäktige, under ledning av Samuel Hahnemanns främste förespråkare i Grönköping, Robertino Lotto, kämpade kraftfullt och med naturlig jämtländsk EU-skepsis emot förslaget och kunde slutligen inkassera en seger.

Vår snabbfotade lokalreporter på plats, Absalon Flydde, kunde glatt rapportera hur begåvat det föreföll vara att tacka nej till en stor penninggåva från Bryssel.

Alla på den rödgröna sidan stämde in i jubelkören och lovade att även fortsättningsvis satsa på Lotto då man fått hans försäkran om att homeopatins grundbult, ju mer man späder ut resurserna, desto större blir den botande effekten, skulle gälla även fortsättningsvis.

Grönköpings banks nytillsatte vd Pigge Bonus uttalade efter fullmäktigebeslutet: Både Spara och Slösa, råder oss medellösa, att ur EU-fonder ösa, för att sjukvårdskrisen lösa.

I veckobladet stod slutligen att läsa:

Landstingsdirektören kände sig inte helt nöjd och bekväm med det framsprungna sparbetinget, men när hjälpen från de egna politikervännerna syntes rinna ut i sanden och meningslösheten med att satsa mer på Lotto verkade uppenbar, förklarade hon sig beredd att vända sig till den alltid lika generöse hemvändaren, finansmannen Martin Slottman.

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons