Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Samstämmiga svar är tillräckligt allvarligt

Annons

Svar till Kenneth Österbergs debattinlägg den 14 februari.

Politiker i Krokoms kommun, låt inte tjänstemännen släta över problemen inom äldrevården. Ni behövs i den viktiga dialogen med personalen som är högst nödvändig. Personal väntar fortfarande på kommunikation från den sociala förvaltningen.

Österberg påpekar deltagarantalet i min enkätundersökning, att enbart en fjärdedel av 200 personer har svarat. 200 personer har aldrig varit aktuella i denna undersökning, snarare runt 100. Hällebo har inte deltagit och chefer får inte delta då de lyder under lojalitet mot huvudman.

Jag generaliserar inte, jag säger inte all personal. Det är tillräckligt allvarligt att 50 personer ger så samstämmiga svar om allvarliga brister.

Jag har inte velat offentliggöra enkätsvaren i sin helhet på grund av den skarpa kritik som riktas mot enskilda personer inom den sociala förvaltningen. Jag har tänkt att det är känslig information som bör stanna inom förvaltningens väggar. Jag kanske måste tänka om. Ni politiker bör läsa dem.

Kommunen har, enligt Österberg, ”koll” på det dåliga läget avseende det sociala innehållet. Han påtalar vikten av att använda varje skattekrona på rätt sätt. Ändå nämner han inte de två miljoner i oanvända stimulansmedel i en enda stavelse. Pengar som är den sociala förvaltningens ansvarsområde.

Österberg redogör för befintlig dagverksamhet. Karlavagnen i Krokom finns för de FÅ pigga brukare som tar sig dit, de flesta boende är för dåliga för de aktiviteter som erbjuds. Solbacka har EN person som arbetar 15 timmar i veckan. Det ger cirka tre minuter om dagen per person. Det behövs mer individanpassat socialt innehåll för varenda människa.

Det är en politisk fråga hur man fördelar skattemedlen. Men det är den sociala förvaltningen som ska verkställa, driva en fungerande verksamhet och en sund personalpolitik. Är ni politiker nöjda med resultatet i dagsläget?

Personal, anhöriga och de gamla vill ha tydliga besked om hur kvalitetskontroll och förbättringsarbete nu ska bedrivas på Spinnrocken, Blomstergården och Solbackas särskilda boenden för att brukarna ska få en god tillvaro.

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons