Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Så vill vi satsa i Krokom

Regeringen har beslutat ge 10 miljarder kronor i extra bidrag till kommuner och landsting för att klara den ekonomiska krisen.

Annons

Krokoms del av dessa pengar blir 10,8 miljoner kronor. Majoriteten i Krokoms kommun, Centerpartiet, Moderaterna, Miljöpartiet, Kristdemokraterna och Folkpartiet, har beslutat att satsa pengarna till 100 procent på en budgetförstärkning till socialnämnden och barn- och utbildningsnämnden.Vi använder dessa extra pengar ograverat till förstärkning av verksamheterna. Vårt förslag till kommunstyrelsen i dag blir att barn- och utbildningsnämnden får 4,6 miljoner och socialnämnden 6,2 miljoner. Vi väljer att fördela pengarna över tre år för att få kontinuitet och jämn fördelning i stället för att satsa allt 2010 och behöva spara igen 2011 och 2012.

Barn- och utbildningsnämnden kommer att använda pengarna till att bibehålla kvalitén och lärartätheten i skolan. Även socialnämnden kommer att använda pengarna till att bibehålla kvalité samt till stöd för medborgarna. Nämnderna kommer inte att behöva säga upp personal i samma omfattning som tidigare varit nödvändigt. 5,5 varslade tjänster inom socialnämnden blir därmed kvar. Barn- och utbildningsnämnden slipper varsla åtta tjänster.

Det är tuffa tider i hela landet, även i Krokoms kommun. Kommunen har varit tvungen att göra en del svåra prioriteringar, samtidigt som vi i majoriteten fortsätter att satsa på en bra utveckling för kommunens invånare. Befolkningen växer trots krisen, och det finns en stark framtidstro i Krokoms kommun. Vi hoppas att våra satsningar kan bidra till att bibehålla denna goda utveckling.

Maria Söderberg (C), Göte Swén (M), Owen Laws (MP), Anne Catrine Hedman (KD), Agneta Gabrielsson (FP)

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons