Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Så ska Folkets hus i Strömsund skötas

Två socialdemokrater ondgör sig över att Rättvis Demokrati inte stöder bidrag till Folkets hus vid den senaste fördelningen av bygdemedel.

Annons

Det var Rättvis Demokrati som i sista stund räddade föreningen från den föreslagna oskäliga hyran på närmare en miljon kronor på tre år. Nu blev det till följd av vårt förslag istället 100 000 kronor första året. Är detta att hindra folkets hus i sin utveckling?

Den aktuella ansökan bygdemedel avsåg en teknikinvestering på drygt 300 000 kronor. Vi anser det vara viktigare att i stället investera i den personal som hittills gjort allt för att upprätthålla god service på Folkets hus. Tyvärr har vissa i styrelsen totalt missuppfattat sina roller som arbetsgivare och avskedat en lönebidragsanställd i strid mot alla regler på arbetsmarknaden.

Rättvis Demokrati har vid ett flertal möten ifrågasatt den totala S-styrningen av Folkets hus. Vår förhoppning har varit att man skulle erbjuda även andra än sossar möjlighet till både insyn och påverkan. Ser nu fram emot att både fack och AF agerar när liknande fadäser avslöjas. Det går inte behandla personal på detta sätt. Gäller det lönebidragsanställda är det ännu värre.

Skapas inte ordning och reda på Folkets hus kommer Rättvis Demokrati inte medverka till mera bidrag utöver det driftsbidrag, för närvarande 450 000 kronor per år, vilka i år redan förbrukats med följd att löner snart inte kan utbetalas.

Göran Edman (RD)

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons