Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Så kan vården bli bättre

Annons

Det har varit mycket debatt kring äldrevården i Krokom, och framförallt när det gäller Solbacka som drivs av Förenade care. Vi i vänsterpartiet har lagt fram fem olika motioner på hur vi politiker kan försöka förbättra omsorgen i Krokom, vilket är nödvändigt då Krokoms äldreomsorg ligger bland de tio sämsta i Sverige enligt SKL:s öppna jämförelser. I LT den 23 februari står det att vi säger att ”personalen på Solbacka behöver utbildas”.

En av våra motioner rör att vi politiker och verksamhetschefer måste bli tydliga om vikten av avvikelserapporteringar och tillsammans med verksamhetschefer komma ut på boendena i kommunen och diskutera avvikelser.

Det grundar jag på att det uttrycks en osäkerhet bland personal vad som ska räknas som avvikelse: är det när en dusch inte blir av på en viss dag eller om den boende inte vill på gemensamma aktiviteter för personen är trött och så vidare. Vår motion vill peka på att vi politiker och verksamhetscheferna tillsammans med personal och brukare/anhöriga ska skapa en gemensam bild av vad en avvikelse är och ge tydliga signaler om vikten av att dessa inrapporteras till nämnden. Det låter i LT som att vi tycker att bristen finns hos personalen.

Motionen rör dessutom inte bara Solbacka utan alla boenden i Krokom för problemet finns säkert överallt. Personalen är vår största tillgång och vi vet att de gör ett mycket bra jobb i tider som är tuffa. Inte minst därför måste vi politiker som har ansvaret se till att ge personalen bra förutsättningar för sitt viktiga jobb, allt från signaler om vad som ska göras, personaltäthet, arbetsmiljö och möjlighet att påverka sin arbetsplats och ha en dialog med oss politiker.

Jessika Svensson (V), ledamot i socnämnden i Krokom

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons