Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Så kan unga få arbete

Annons

Sedan Centerpartiet fick hand om Näringsdepartementet  har 11 000 nya jobb inom hushållsnära tjänster, (som vänstern kallat pigjobb) kommit till. Varje månad kommer enligt Almega 23 000 nya köpare till i denna bransch.  

Jens Nilsson, distriktsordförande (S) tycker att om hushållsnära tjänster ska vara kvar ska de gå till ”de som verkligen behöver”. Staten ska bestämma vilka som behöver eller inte behöver på klassiskt socialdemokratiskt vis. Om vänsterpartierna får styra efter valet avskaffas troligen de hushållsnära tjänsterna och minst 5 600 människor kan förlora sina jobb. Av de som arbetar inom hushållsnära tjänster kommer 75 procent från arbetslöshet enligt Almegas beräkningar.  

Varför, Jens Nilsson, värnar Socialdemokraterna skattereduktionen för ROT-arbete (reparation och underhåll, ombyggnad och tillbyggnad) men inte skattereduktion för hushållsnära tjänster? Nilsson, tycker du det är okej att klassiska manliga branscher skattesubventioneras men inte branscher som domineras av kvinnor?

Centerpartiet vill nu gå ett steg längre. Vi vill förutom hushållsnära tjänster och ROT jobb också ha RIT jobb. Det finns många ungdomar som med sin IT-kunskap skulle kunna starta små företag för att serva datorer i hem och naturligtvis företag.

För oss centerpartister är succén med de hushållsnära tjänsterna ett exempel på hur nya företag ger nya jobb och gör livet enklare för många. Detta är också en jämställdhetsfråga. Vi bejakar att det blir lättare att starta eget företag i typiskt kvinnodominerade verksamheter.

Carina Zetterström (C), distriktsordförande Jämtlands län

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons