Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Så blir Östersund mer rättvist

Annons

På Östersunds hemsida står det att en global förbättring i fråga om klimatförändringar, fattigdomsbekämpning och mänskliga rättigheter kräver ett lokalt engagemang. Vi instämmer!

Men ska vi i Östersund vara med på kartan måste vi veta mer om vår nuvarande kontakt med fattiga delar av världen. Varför inte börja med att rannsaka det kaffe och te vi ständigt häller i oss i kommunen?

En ypperlig lokal global insats vore att se till att de som odlar dessa råvaror i fattiga länder får skäligt betalt och trygga arbetsförhållanden och inte dränks i bekämpningsmedel. Alternativet stavas Rättvisemärkt!

Därför har vi i Röda Korsets Ungdomsförbund lämnat in ett medborgarförslag om att Östersund ska bli Fair Trade City, vilket är en diplomering för en stad eller kommun som engagerar sig för etisk handel genom information och ökat utbud.

Redan har 27 andra svenska städer koll på läget och tar sitt ansvar, därför tycker vi att det är dags för Östersund att vakna upp som världsmedborgare och bli Fair Trade City.

RKUF Hållbar Utveckling

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons