Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Så blir Bräcke trevligare

Till politiker och andra ansvariga i Bräcke Kommuns ledning: Det har på sista tiden förekommit bränder och annan skadegörelse på Bräcke tågstation, vilka som är ansvariga för detta är det ingen som vet.

Annons

I Bräcke som i alla andra kommuner runtom i landet är det ekonomiska besparingar och tyvärr drabbar det bl.a vården och även ungdomsverksamheten.

Men det jag nu i första hand tänker ta upp handlar om ungdomsverksamheten som i stort sett är obefintlig, vilket många gånger leder till tristess och leda hos dagens ungdom, speciellt tonåringarna som är för stora för vissa saker och för unga för andra.

Ungdomsgården i Bräcke vill ingen vara på längre för de anser att det nästan bara är mellanstadieelever där numer, och det är ju så när man kommer upp i tonåren vill man ju inte umgås med ”småbarn” utan ha något lite mer eget. Eftersom jag själv har tonårsbarn och det samlas många ungdomar hemma hos oss samtalar jag mycket med dem och lyssnar av vad de tycker om vårt samhälle.

Därför vill jag säga till Er som ansvarar för ungdomsverksamheten; det finns tomma lokaler som bara står. Varför inte låta ungdomarna få ha en utan hyra, där de kan rusta upp själva som de vill ha det? Många jag pratat med tycker det är en bra ide, anställ två stycken på lite mer tid som kan arbeta med detta och ungdomarna, det tror jag alla skulle tjäna på. Då skulle man kunna utöka verksamheten, det skulle bli mer pengar över till ungdomarna i stället för att betala en dyr hyra till Folkets Hus, och jag tror att folk skulle hjälpa till, skänka gamla möbler med mera om det gick att genomföra detta. Tänk på att ungdomarna faktiskt är Bräckes framtid.

Susanne

J Tänk på att ungdomarna faktiskt är Bräckes framtid.

Susanne

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons