Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

(S)krämda av förändringar

Annons

Svar till insändaren ”Väck med rut” av Göran Carlsson (S) i LT 16 mars: Hur kan rut leda till mindre skatteintäkter? Tänk de olika scenarier som finns:

1. Jag städar själv hemma och betalar 0 kronor i skatt.

2. Jag anlitar någon som städar svart åt mig och betalar 0 kronor i skatt.

3. Jag anlitar någon som städar enligt rut och visserligen får staten in mindre skatt än om subventionen inte fanns men både stat och kommun får ju in skatt vilket inte är fallet med de andra alternativen.

Men frågan är ju om jag skulle valt att anlita städhjälp om jag fick betala det dubbla per timme det vill säga om rut inte fanns? Knappast. Alltså är det en bra affär för staten ändå. Jag kan dock ge Göran rätt i att för de som redan hade städhjälp innan så medför rut en skatteintäktsminskning.

Tyvärr kan inte (S)-folket släppa tanken på pigor och detta gör dem förändringsobenägna. Allt ska vara som förr och man fortsätter trumma in sitt mantra ”vård, skola och omsorg”.

Anledningen till att rot och rut faktiskt är populära är ganska enkel.

Vi är ett av vänsterregeringar sönderbeskattat folk. Det är för dyrt att anlita tjänster i Sverige så vi gör det hellre själva. Ett feltänk eftersom detta är och kommer bli en viktigare sektor än den traditionella produktionssektorn.

Sedan kan jag tycka att man komplicerade rot/rut men alla nytänk har barnsjukdomar att rätta till.

Per Edström (C), Östersund

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons