Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

(S)anningen om rondellen och Ica

Annons

Mats El Kott har i sin insändare ”Dyr rondell för skattebetalarna” både lagt till och förändrat i verkligheten. El Kott påstår att vi vid miljö- och samhällsnämndens sammanträde, beslutade om att bygga en ny rondell vid Litsvägen, som av en händelse ska stå klar precis samtidigt som Ica Maxi öppnar i september 2009.

Vi har inte beslutat om att bygga en ny rondell. Vi har gett igångsättningstillstånd för en i detaljplan för Arenaområdet beslutad rondell. Vidare har kommunfullmäktige i budget för 2009 gett nämnden pengar för att bygga rondellen. Det vill säga nämnden har fått ett av fullmäktige givet uppdrag.

Att bygget av rondellen planerats så att den blir färdig till Ica Maxis öppnande, ser vi som en perfekt planering för eventuellt ökad trafik.

Det Mats El Kott glömt från sammanträdet den 25:e är att det endast var tre ledamöter av 11 som ville avslå beslutet om igångsättning av den vid tidigare sammanträde beslutade rondellen. Dessa var Mats El Kott, fp, Elin Andersson, c, och Per Eriksson, c. Nämndens vice ordförande Per Jönsson, m, avstod från att rösta och hans partikollega Gunnar Hjelm röstade med den av Mats El Kott ifrågasatta majoriteten.

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons