Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rut måste bort

Replik på insändare: (S)krämda av förändringar 17 mars. Bäste Per Edström. Helt klart är att vi inte blir överens om nyttan med rut-avdrag.

Annons

 Men jag vidhåller att samhällsnyttan med rut inte står i proportion till den minskning i skatt som uppstår. Vi skall inte glömma att det även innefattar annat än det du kallar, jobb för pigor. I rut ingår mycket annat än hushållstjänster.

Rot-avdraget som S en gång införde var av tillfällig karaktär, alltså bara för att stimulera vid stor arbetslöshet. Detta tillsammans med rut är nu permanentat. Att ta till sådana åtgärder vid stor arbetslöshet en gång till är inte möjligt. Dessutom kommer det siffror på vilka som använder rut. Tydligen är det de som redan har råd med dessa tjänster är dom stora brukarna. Du pekade på att om du anlitar någon att städa svart, då blev det 0 kronor i skatt. Om du gör den jämförelsen då handlar det om något olagligt. Den kommentaren kan vi bortse från.

Att jag fortsätter med – mer pengar till skola, vård och omsorg är inte av omsorg om socialdemokratiska partiet, utan om det faktum att det saknas pengar och personal inom dessa områden. Lyft blicken, Per Edström och se på de besparingar som pågår inom landsting och kommuner. Och kom nu inte med världsekonomin, utan säg som det är: skattesänkningarna har gjort djupa hål i skattkistan.

Jag står kvar, rut ska bort!

Göran Carlsson (S), Aspås

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons