Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rösta i kyrkovalet!

Annons

Som ordförande för Socialdemokraterna i Jämtlands län uppmanar jag alla Socialdemokrater som är medlemmar i Svenska kyrkan att rösta i valet den 20 september. Det är viktigare än någonsin!

Socialdemokraterna i Svenska kyrkan lyfter fram frågor som internationell solidaritet, socialt engagemang, homosexuellas rättigheter och jämställdhet fullt ut.

Vårt mål är att stärka Svenska kyrkan som öppen och demokratisk folkkyrka med en stark framtidstro och som är tillgänglig för alla.

Sverigedemokraterna försöker lägga beslag på Svenska kyrkan och vill göra den främlingsfientlig. Konservativa krafter och kvinnoprästmotståndare vädrar också morgonluft. Det är därför viktigt att visa att Svenska Kyrkan ska vara en modern folkkyrka. Släpp inte makten till mörka krafter inom kyrkan.

Socialdemokraterna är en folkrörelse som vill bidra till ett välfärdssamhälle för alla. Vi socialdemokrater jobbar aktivt i många föreningar och organisationer som idrottsrörelsen, kulturföreningar, bostadsorganisationer, kooperationenmed mera. Svenska kyrkan är en del av detta samhälle. I årets kyrkoval ställer omkring 10 000 socialdemokrater upp som kandidater i sina lokala församlingar.  

Du som är socialdemokrat och medlem i Svenska Kyrkan rösta den 20 september.

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons