Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rösta bort sossarna och rädda länet

Vart fjärde år betygsätts de politiska partierna. Det gick bra för länet till mitten av 1960-talet. Sen började utförsbacken i och med att avfolkningen började.

Annons

Trots att det alltsedan dess sakta men säkert har gått utför så har jämtar och härjedalingar med dårars envishet varje val röstat fram vänstermajoriteter i landstinget och de flesta kommuner.  Någon gång måste det väl ta slut. 

Vi på ”motståndarsidan” har cirka 240 dagar på oss att visa varför vi är ett bättre alternativ än vänsterpakten.  Vår gamla valslogan ”dagis och företag hand i hand” symboliserar att välfärd bara kan byggas om det finns jobb.  Jobb, oftast i privata sektorn är välfärdens moder, det är genom att klokt beskatta företagandet som vi har råd att ha en välfärd. 

Som landstings- och kommunpolitiker är min främsta uppgift att bidra till att vi har ett blomstrande näringsliv som ger många arbetstillfällen med goda löner och sköna skatteinkomster som vi kan bygga välfärd av.

Att misstänkliggöra och ha dålig attityd mot företagarna och företagandet är den sämsta kommunpolitiken men är tyvärr inte ovanlig.  Varken vänsterpartister eller socialdemokrater är kända för sin välvilliga företagarpolitik. Socialdemokratin går armkrok med storfinansen men aldrig med små och medelstora företag. Vänsterns största motståndare i klasskampen har varit företagarna som de kallat kapitalister.  Miljöpartiet är mer positivt. Vårt län domineras av små företag. Alla är oerhört viktiga och med rätt uppmuntran och uppbackning från det omgivande samhället kan många utvecklas och kanske nyanställa. Jämtlands läns enda möjlighet att växa och behålla välfärden är genom ett starkt näringsliv i Sverige och inte minst i vårt län.

Finn Cromberger, folkpartist

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons