Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Röd/grön skatte- chock

Annons

Stefan Wikén (S) tar de populistiska övertonerna till en ny nivå när han anklagar Moderaterna för att ”bluffa”. Tvärtemot vad Wikén påstår prioriterar Alliansregeringen välfärden och arbetslinjen.

Förra veckan aviserade regeringen kraftiga satsningar riktade mot välfärdens kärna. Höstbudgeten innehåller ytterligare 136 miljoner kronor till Jämtlands kommuner och landsting för 2010. För kommuner som Östersund, Strömsund och Bräcke innebär det 44 miljoner kr, 9 miljoner kr och 5 miljoner kr extra för att stärka sjukvården, omsorgen och skolan. Inkluderande vårpropositionens särskilda tillskott ger den samlade satsningen totalt 367 miljoner kronor till vårt län.

Moderaterna prioriterar arbetslinjen. Det är viktigt att kombinera arbetsmarknadspolitiska åtgärder med en politik som gör att arbetslösheten inte blir varaktig. Vi ska fortsätta satsa på utbildning, coacher och praktikplatser. Men det är också viktigt att låg- och medelinkomsttagare får ökad motivation att jobba samtidigt som vi stimulerar konsumtionen.

Socialdemokraternas ekonomiska talesman Thomas Östros redogjorde i veckan för delar av oppositionens skattepolitik. En förändrad fastighetsskatt skulle till exempel innebära kraftigt höjda skatter för landets villaägare. Den skattechock som Sverige skulle få erfara med en Sahlin/ Ohly-regering försämrar Sveriges förutsättningar för återhämtning.

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons