Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rikta vägkritiken åt rätt håll!

Den borgerliga regeringens anslag till vägarna i Jämtlands län är skandalöst låga. Då föreslår högeralliansen i Östersund att vi ska ta pengar ur kommunens budget för att bekosta en ny Litsbro och gång- och cykelvägar på ”annersia”.

Annons

Varför ska Östersunds kommun spara in på barnen och de äldre och samtidigt skänka pengar till staten för något som staten är ansvarig för? Vi måste i stället skärpa kraven på regeringen och kräva mer statliga vägpengar till vårt län.

Vad gör till exempel Per Åsling (C) i riksdagen?  Vad gör Carina Zetterström som ordförande för Centerpartiet? Nej – skärp kraven på regeringen – uppträd inte bara som lydiga undersåtar.

De mycket magra satsningar på infrastruktur som regeringen gör i vårt län leder bland annat till att trafiksäkerheten inte kan upprätthållas. Vi skulle behöva betydligt mer statliga medel för gång- och cykelvägar och andra åtgärder för att förbättra vägnätet. Då skulle vi äntligen kunna göra något åt den livsfarliga trafikmiljön på ”annersia” och få till gång- och cykelvägar.

Gamla försyndelser med dåligt underhållna broar är ett statligt ansvar. Ett mycket allvarligt läge för Lits samhälle uppstår när den gamla bron inte längre kan användas. Staten kan inte smita från sitt ansvar för den gamla bron, som håller ihop Litsbygden. Därför har Östersunds kommunledning påbörjat en studie om vilka effekter det kommer att få på samhället – ett underlag som behövs när vi uppvaktar regeringen och kräver att staten tar sitt ansvar.

Till högeralliansen i Östersunds kommun säger jag bara: Våga kritisera regeringen – då skulle ni respekteras av medborgarna. Att ta av de kommunala skattemedlen för att betala ett statligt ansvar vore helt fel. Då drabbas annan kommunal verksamhet av minskade anslag.

Jens Nilsson (S),

Kommunstyrelsens ordförande i Östersund

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons