Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Renkastrering värre?

Annons

Enligt en artikel i tidningen Härjedalen har vår jordbruksminister Eskil Erlandsson ondgjort sig över att samerna kastrerar rentjurar utan bedövning och att detta måste betraktas som djurplågeri. Ministern har tydligen inte funderat på hur en säker bedövning skall utföras och hur denna påverkar renen inte minst ur stressynpunkt.

Varför är inte ministern lika upprörd över att det fortfarande är tillåtet att kastrera griskultingar utan bedövning. Detta är tydligen inte djurplågeri.

Att låta rovdjursstammarna öka i numerär och tillåtas förfölja, trakassera, sarga, skada och riva värnlösa fribetande hästar, kor, getter och får samt renar (som måste betraktas som tamdjur) är tydligen inte djurplågeri. Även hägnade djur blir sargade och rivna.

Naturvårdsverket och dess ideella stödorganisationer för rovdjur har också satt upp som mål att tillåta en vargföryngring inom renskötselområdet. Är det inte djurplågeri att medvetet bussa rovdjur på försvarslösa tamdjur?

Det är tydligen så att en majoritet känner större empati för våra rovdjur än för våra tamdjur. Detta är ett obegripligt trendbrott för historiskt så har mänskligheten alltid värnat sina tamdjur.

Vart är vi på väg?

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons